Partners - Glasvezel: STP Fiber

Glasvezel behoort tot de top 5 van vestigingsfactoren. Het dataverbruik van bedrijven groeit exponentieel. Een goede connectiviteit is essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering. Alleen een volledig glasvezelnetwerk kan de (toekomstige) behoefte aan connectiviteit vervullen.

De kosten van een eerste aansluiting in een (woon- of werk)gebied zijn hoog. Een manier om dit te doorbreken is dat vanuit het gebiedsmanagement de glasvezelaanleg wordt geregeld. In dit kader is Schiphol Trade Park Fiber (STP Fiber) opgericht. STP Fiber is een samenwerking aangegaan met Loket Glasvezel, die deze dienstverlening kan faciliteren.

Om deze reden is het voor bedrijven op Schiphol Trade Park interessant om glasvezel via STP Fiber af te nemen. Immers, het netwerk in het gebied is al aanwezig. U betaalt relatief lage eenmalige en doorlopende kosten van glasvezel. De aanleg en het beheer zijn uiteraard uitbesteed aan ervaren partijen.

STP Fiber levert u de glasvezelaansluiting waarover de dienst(en) door de Service Provider(s) aan u geleverd kunnen worden. Voor de glasvezelaansluiting is een vastrecht verschuldigd die u afdraagt aan STP Fiber. Vergoedingen voor dienst(en) die u afneemt van en geleverd worden door een Service Provider, betaalt u rechtstreeks aan de Service Provider.

Afhankelijk van uw wensen ten aanzien van diensten en het glasvezel netwerk bestaan er buiten de (standaard) scope zoals hierboven beschreven ook extra mogelijkheden als maatwerk.  Extra diensten kunnen bijvoorbeeld zijn: hogere capaciteiten, huur van dark fiber, huur van buizen (ducts), of de afwerking van glasvezel in een speciale ruimte of op een afwijkende locatie.

STP Fiber is te bereiken via stpfiber@loketglasvezel.nl. 

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.